Hoe wordt uw website gebouwd en wat houdt maatwerk webdesign in?

Een website moet mooi en functioneel zijn. En liefst ook responsive en er moet een CMS in. Maar wat betekent dat allemaal en waar moet je rekening mee houden?

Template of uniek ontwerp

Een template, een uniek ontwerp of iets er tussen in?

Wanneer u een nieuwe website laat maken heeft u vaak de keuze tussen een website gebaseerd op een bestaand template of een unieke op maat gemaakte website.

Templates zijn voordeliger maar zijn ook beperkter in de mogelijkheden. Wat niet wil zeggen dat ze minder geschikt zouden zijn als basis voor uw website. Ik kan een standaard template met een vaste layout gebruiken waarbij de sfeer en uitstraling wel geheel gepersonaliseerd wordt.
Maar als u een meer unieke website wilt, dan kan dat uiteraard met een persoonlijk ontwerp en eventueel op maat gemaakte functionaliteiten.

Afhankelijk van het budget, de gewenste functionaliteiten en uw eigen voorkeuren kan ik aangeven wat voor u de beste optie is.

Responsive webdesign

Responsive webdesign

Mobiele apparaten zoals telefoons en tablets worden steeds meer gebruikt om websites te bezoeken. Vanwege de kleinere schermen is het wenselijk om het ontwerp te optimaliseren voor deze apparaten.

Vaak wordt gedacht dat met responsive webdesign alleen maar bedoeld wordt dat de website verkleind wordt weergegeven op kleinere schermen. Maar het is meer dan dat. De elementen van de website worden anders gerangschikt en vaak in een andere volgorde weergegeven naarmate het scherm groter of kleiner is. Als u deze website bijvoorbeeld in uw webbrowser bekijkt en het scherm kleiner en groter maakt ziet u wat er gebeurt. Zo wordt de informatie op de website optimaal gepresenteerd en is een website makkelijker te gebruiken.

Website Ontwerp- en bouw

Ontwerp- en bouwfases

Als ik een website voor u ga bouwen beoordeelt u vooraf aan de hand van een van een schermontwerp en verschillende ontwerp- en bouwfases of de website de gewenste sfeer en uitstraling gaat krijgen. Pas na goedkeuring van het ontwerp begin ik met de bouw van de eigenlijke website. Tijdens de bouw van de website kunt u de voortgang volgen in een voor u gereserveerd gedeelte van www.tagman.nl en kunt u gewenste aanpassingen aan mij doorgeven.

Webstandaarden en zoekmachines

Webstandaarden en zoekmachines

Webpagina’s maak ik volgens de standaarden van het W3C, het World Wide Web Consortium. Websites die conform de webstandaarden gebouwd zijn, zijn beter bruikbaar op verschillende platformen en met verschillende webbrowsers. Mede daardoor wordt er automatisch ook veel aandacht aan zoekmachine-optimalisatie besteed. Als een website toegankelijk is en de code ervan voldoet aan de standaarden dan scoort een site ook hoger in Google en andere zoekmachines.

Onderhoud van de website

CMS, het onderhoud van de website

U wilt uw eigen website updaten en tekst en afbeeldingen kunnen wijzigen? Met een CMS (Content Management Systeem) kan dat. Zonder al teveel kennis kunt u gemakkelijk de website up-to-date houden.
Als u niet zelf wijzigingen wilt aanbrengen of er de tijd niet voor heeft, is het natuurlijk ook mogelijk dat ik het onderhoud van de website voor u doe. Kleine incidentele tekstwijzigingen doe ik overigens kosteloos, ook na oplevering van elke door mij gemaakte website.

Vragen over de diensten van Tagman Webdesign?
Neem contact met mij op!

ik wil meer informatie


Wordt u liever teruggebeld?
Vul dan hieronder uw gegevens in:X